A1 İngilizce konuları İngilizceye başlamak isteyen kişiler tarafından çokça merak edilmektedir. A1 İngilizce konularının zorluğu da çok merak edilen bir konudur. İngilizce öğrenmeye karar veren herkesin baktığı şeylerden biri de İngilizce seviyeleridir.
İngilizce öğrenmeye karar vermiş kişilerin kafasında çok çeşitli soru işaretleri vardır. Yeni başlayan bir öğrenci A1 seviyesi neleri kapsar diye merak edebilir. Benzer şekilde, İngilizce A1 seviyesi beginner nedir diye içinden geçirebilir.
Bunun haricinde öğrencinin kafasında; A1 için kaç kelime bilmek gerekir, A1 mi daha iyi B2 mi, A1 İngilizce kaç ayda öğrenilir gibi birçok soru oluşmaktadır.
İngilizce bir dünya dilidir ve günden güne de yaygınlaşmaya devam etmektedir. Artık neredeyse her insan İngilizce konuşabilmektedir. Birçok Avrupa ülkesindeki birçok insan İngilizce konuşabilmektedir. Bilhassa gençler İngilizceyi bilmekte ve iyi konuşabilmektedir. Yaşlı insanların da doğal olarak birçoğu İngilizce bilmemektedir ve konuşamamaktadır. Bu yüzden yaşlı nüfusun fazla olduğu bölgelerde İngilizce pek konuşulmamaktadır.
Ama bu durum ülkemizde çok daha karmaşık bir haldedir. Gençlerin dahi birçoğu İngilizce bilmemektedir. Teorik olarak bilenler ise İngilizce konuşamamaktadır. Gerek eğitim sistemi gerekse de öğrencilerin çaba göstermemeleri bu durumu çok daha zor bir hale sokmaktadır.
Oysaki artık İngilizce bilmek oldukça normal bir durum haline gelmiştir.
Neredeyse herkes İngilizce bildiği için İngilizce bilmek eskiden olduğu gibi ayrıcalıklı bir durum olmaktan çıkmıştır.
İngilizce bilmeye karar verdikten sonra ise daha ciddi bir problem karşınıza çıkar. İngilizce öğrenmeye nereden ve nasıl başlamalı?
İngilizceye yeni başlayan kişiler, eksik bir şekilde başlayan kişilerden kolayca ayırt edilebilirler.
Yeni başlayan kişiler daha evvel hiçbir İngilizce eğitimi almamış ya da çok az bir eğitim almış kişilerdir. Yanlış bir şekilde başlayan kişiler ise, okulda birkaç yıl boyunca İngilizce dersi gören ama İngilizce dilinin gerçekten nasıl öğrenileceği hakkında ufak bir fikri olmayan kişilerdir.
Yanlış bir şekilde başlayan kişiler, eğitim aldıkça önceden aldıkları dersleri hatırlamaya başlarlar ve bu dersleri hatırladıkça çok daha hızlı ve kolay bir şekilde öğrenirler. Çünkü geçmişten gelen bir şeyler vardır ve bu parçalar da yeni gördükleri eğitim ile tam yerine oturur.
Böylece İngilizce öğrenirken çok daha hızlı bir şekilde yol alırlar. Daha önce ders almamış, İngilizce ile ilgili hiçbir şey veya çok az şey görmüş kişiler ise yanlış bir şekilde başlayan kişilerden çok daha yavaş bir şekilde ilerleyeceklerdir. Ama her noktayı da metodik olarak alacaklardır.
Bu noktada ise, öğretmenler sıralamada ileri atlar veya mutlak öğrenicilerin aşina olmadığı bir dili dahil etmeye başlarsa, işler hızla kafa karıştırıcı hale gelebilir.
Yeni başlayan kişilere İngilizce öğretmek, öğretmen için pek zor bir vazifedir, oldukça ağır bir yüktür öğretmen için. Zira bu öğrenciler daha evvel İngilizce görmediği için öğretmenin çok daha dikkatli olması gereklidir. Öğreteceği dilin tanıtma sırasına özel bir dikkat göstermesi gereklidir.
Yani, öğretmen ders planı, yeni dilbilgisinin yavaş ve başarılı bir şekilde tanıtılmasını sağlamada önemli bir rol oynar. Bu program; kişisel bilgiler vermek ve günlük rutinlerini ve çevrelerindeki dünyayı anlatmak olabilir.
İngilizceyi çok daha iyi bilmek ve konuşmak için bir program vardır. Bu program, üzerine inşa edilecek güçlü bir temel sağlamak ve aynı zamanda öğrencilere başlamak için ihtiyaç duyacakları en önemli dil becerilerini sağlamak için tasarlanmıştır.
Yeni başlayanlara İngilizce öğretirken, tanıtılanlar üzerinde metodik olarak ilerlemek çok önemlidir. Çeşitli gramer ve kullanım becerilerini öğreten özel dersler vermek bu konuda çok faydalıdır. Belirli ve belirsiz makaleler ve temel edatlar söz konusu olduğunda, gerekli açıklamalar, yeni başlayanların çoğunun araçlarının ötesinde kelime bilgisi becerilerini içereceğinden, noktalar çeşitli dersler boyunca özümseme yoluyla öğretilir.
Bu alıştırmalar size çok basit gelebilir ve hatta aşağılayıcı olduklarını da hissedebilirsiniz. Fakat, öğrencilerin, üzerine inşa edilecek bir temel oluşturmak için çok az adım attıklarını asla unutmayın.
Programın kapsadığı konuların bir listesi ve ayrıca her bir maddede nelerin yer aldığına dair kısa bir açıklama ve liste aşağıda verilmiştir:
• Selamlaşma/Tanışma: 'How are you' (Nasılsın) da dahil olmak üzere basit kısa konuşmalar
• 1 – 100 Arası Sayılar: Telaffuz, sayma becerileri, telefon numaraları
• Alfabe/Yazım Becerileri
• İşaret Zamirleri: "Bu, burada" ile "şu, orada" arasındaki bağlantıyı tanımak.
• To Be/Olmak Fiilinin Şimdiki Zaman Hali: Tüm konular için fiilin çekimi, soru ve olumsuz halleri.
• Temel Tanımlayıcı Sıfatlar: Nesneleri basitçe tanımlama yeteneği
• Temel edatların kullanımı: in, at, to, on, vb.
• There is, There are: Tekil ve çoğul, soru ve olumsuz biçim arasındaki fark
• Some, Any, Much, Many: Some ve any olumlu, olumsuz ve soru formlarında ne zaman kullanılacağı. Much and Many kullanan sorular
• Soru Kelimeleri: 'Wh-' soru kelimelerinin yanı sıra “How Much” ve “How Many” kullanımı
• Sıklık Zarfları: Her zaman, sık sık, bazen, asla gibi sıklık zarflarının (always, often, sometimes, never) kullanımı
• Kişi Zamirleri: I, You, We, They, He, She, It
• İyelik Sıfatları: My, Your, His, Her, (Its), Our, Your, Their
• Temel Sıfatlar
• Artikeller: Belirli ve belirsiz artikeller için temel kurallar, a, an, the
• Şimdiki Zaman: Günlük rutinleri tanımlamak için şimdiki zamanın kullanımı.
İngilizceye yeni başlayacak kişilere verilecek düzeydeki eğitim A1 seviyesidir. Bu seviye başlangıç yani “beginner” seviyesindeki öğrenciler içindir. Yukarıda verdiğimiz listedeki konular ve temel düzeydeki kelimeler öğrencilere öğretilir.
Belirttiğimiz konuları başlangıç seviyesindeki öğrencilere anlattıktan sonra ise eğer öğrenci hazırsa A2 İngilizce öğretilir. Tabii bunun için önce öğrencinin eksiksiz bir şekilde çalışması ve kendisine öğretilen konuları iyi çalışması ve bu konuları düzenli bir şekilde tekrar etmesi gerekir. Daha sonrasında ise temel düzeydeki kelimeleri ezberlemesi ve basit cümleleri kurabilmesi lazımdır. Tüm bunları yapabildikten sonra A2 konularına geçebilir.
Eğer öğrenci A1 seviyesinde iken düzgün bir çalışma yapmaz ise, eksik bir şekilde çalışırsa ve kelime ezberi yapmazsa A2 konularını anlamakta güçlük çekebilir. Hal böyle olunca da başa dönülür ve böylece de öğrenci vakit kaybı yaşamış olur.
İngilizce A1 seviyesi beginner nedir?
İngilizce A1 seviyesi başlangıç seviyesidir. Yani, bu seviyeye sahip kişiler yalnızca temel kelimeleri ve cümle yapılarını bilirler.
A1 için kaç kelime bilmek gerekir?
İngilizce A1 seviyesi için yaklaşık 300 ila 500 kelime bilmek gerekir. Bunlar da temel kelimelerdir.
A1 seviyesi neleri kapsar?
İngilizce’de A1 seviyesi başlangıç seviyesi olarak tanımlanır. Yani, A1 seviyesindeki öğrenciler başlangıç seviyesindeki öğrencilerdir. Bu seviyedeki öğrenciler, yalnızca çok basit kelimelere hakimdirler ve yalnızca temel söz öbeklerini bilir ve konuşurlar.
A1 mi daha iyi B2 mi?
B2 seviyesi A1 seviyesinin çok üstündedir. İngilizcede seviyeler şu şekilde gitmektedir; A1, A2, B1, B2, C1 ve C2. Yani buradan da anlayabileceğiniz gibi; en temel seviye A1 seviyesidir. A1 seviyesi “beginner” denen başlangıç seviyesidir. Onu sırası ile A2, B1 ve B2 takip eder. B1 seviyesi ise ortalama bir seviyedir. B2 ortalamanın biraz üzerinde bir seviyedir
C1 seviyesi ise İngilizceyi çok iyi bilenlerin seviyesidir. C1 seviyesinin üstü ise C2’dir. Bu da en üst seviyedir. Neredeyse ana dili İngilizce olanlar ile aynı seviyede olan kişilerin seviyesidir.
A1 İngilizce kaç ayda öğrenilir?
Kişinin daha evvel bir temeli ve pratiği yoksa A1 İngilizce seviyesine 1 ila 2 ay gibi bir sürede ulaşabilir. Çok azimli ve çalışkan öğrenciler bir ayda A1 seviyesine gelebilir.